Alpaslan İlker KURU

(E)Hv.Slh.Müht.Kd.Bçvş./Girişimci

Proje Koordinatörü

 

1969 Osmaniye Doğumlu

İlk, Orta ve Lise eğitimini Osmaniye'de tamamladıktan sonra askeri eğitim için Hava Teknik Okullar Komutanlığına katıldı.

Üniversite Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde yaptı,

Yüksek Lisans eğitimi için Fırat Üniversitesi Tarih bölümüne devam etti.

Hava Kuvvetleri saflarına 1986 yılında katıldı. Sırasıyla Eskişehir, Malatya ve Ankara'da görev yaptı.

Nato tatbikatı çerçevesinde Türk Hava Kuvvetlerini temsilen Macaristan-Kechkemeth'te bulundu.

2010 yılında Hava Kuvvetlerinden ayrıldı.

Emekli olduktan sonra; Savunma&Havacılık, Matbaa, Reklam, Tanıtım ve Bilişim Hizmetleri alanında faaliyet gösteren kendi şirketini (Alku Prodüksiyon) kurdu.

Firmayı 5 yıl içinde, bölgesel fizibilite çalışmaları ve internet reklam planlaması ile 8 ülkede 140 bayiye çıkardı. (Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Kazakistan, KKTC, Romanya ve Yunanistan). 

Türkiye genelinde hizmet veren KÜLTÜR Eğitim Kurumlarının Ankara bölge müdürlüğüne bağlı tüm şubelerin reklam çalışmalarını yaptı. (Tabela, Dış cephe ve İç mekan reklamları, Katalog, Dergi, Afiş, Broşür)

2011 yılında piyasadaki eksikleri göz önüne alarak Savunma ve Havacılık alanında yeni ürün geliştirme çalışmalarına başladı. Dünya genelinde tüm silahlı kuvvetlerin kullandığı ve genel olarak ABD'de üretilen farklı ürünlerin Türkiye'de üretimi için ürün geliştirme çalışmaları yaptı. Kişisel tecrübeleri ve piyasanın eksiklikleri üzerine geliştirdiği ürünler TAI (TUSAŞ) ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılmaktadır.

Savunma ve Havacılık alanında yaptığı çalışmaları "PilotEmarket.com" projesi çerçevesinde bir araya toplayarak, üretimlere başladı. Proje kapsamındaki ürünler halen TSK bünyesinde farklı birliklerde kullanılmaktadır.

Türk tarihinde değişik dönemlere ait 4 adet kitap çalışması vardır.

Kendi internet sitesinde farklı konularda yazılar yazmaktadır. (alpaslanilkerkuru.com.tr)

Eğitim süresi boyunca İngilizce, Arapça ve Osmanlıca eğitimleri almıştır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

© Copyright 2012 - 2024 | ALKU